Home » Bootcamp » Boksen 50 plus

BOKSEN 50 PLUS

Wat is boksen voor 50+

Boksen is een tactische vechtsport waarbij het draait om de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie. Bij de meeste trainingen ligt de nadruk op de techniek. Boksen is de beste training voor iedereen die zijn of haar conditie en reactiesnelheid wilt verbeteren. Boksen doet een beroep op je lichaam en geest: uithouding, kracht, snelheid en mentale weerbaarheid. Je bent als bokser continu in beweging, verplaatst je, ontwijkt, verdedigt en valt aan met allerlei combinaties.  

Voor wie is boksen voor 50+? 

Je hoort het waarschijnlijk al aan de titel. Boksen is absoluut niet alleen bestemd voor jongeren. Zeker voor de senioren is boksen een leuke sport. Het is hier namelijk niet toegestaan om met kracht op het hoofd te stoten. Er dient altijd rekening te worden gehouden met de tegenstander en er worden op tijd rustpauzes ingelast. Er is veel aandacht voor het leren beheersen van de stoten. Daarnaast is boksen geen mannenprivilege. Ook vrouwen zijn welkom! 

Waarom boksen voor 50+? 

Jaloers als je dochter weer met leuke verhalen thuis komt over haar boksles? Of ben je het zat om continu te worden ingemaakt door je zoon bij een wedstrijdje boksen? Nu niet meer! Boksen is iets voor jou als je je conditie en reactiesnelheid wilt verbeteren. Doe een proefles mee en kom erachter of boksen iets voor jou is!